We hebben het in de artikelen hiervoor gehad over WordPress. Wil je een website starten dan is dit echt het CMS. Alles is overzichtelijk, eenvoudig en daarnaast worden er duizenden plugins aangeboden die je allemaal kunt gebruiken. Veel plugins zijn gratis, sommige zijn betaald.

Maaltijdbox tabelNu kan het zijn dat je een plugin download en dat deze niet helemaal aansluit bij het thema van je website. In dit geval heb je vaak de mogelijkheid om de css regels aan te passen en deze helemaal naar je hand te zetten, alles is dan aan te passen. Neen een voorbeeld aan http://www.maaltijdboxonline.nl, op deze website zijn een aantal plugins aangepast naar het thema. Zo opent op de homepagina een tabel met prijzen. Deze tabel bestaat uit de kleuren van de website, deze zijn aangepast. Ook op de kortingscode pagina staat een plugin die is aangepast, je ziet hier alle kleuren weer terugkomen en aansluiten bij het gebruikte thema.

Je ziet nu dat de beheersing van CSS heel belangrijk is voor het customizen van je website. Je kan een standaard thema dan helemaal naar je hand zetten en aanpassen. Dit is wat je wilt wanneer je wilt opvallen en echt iets wilt maken dat uniek is.

NU homepageJe hoeft natuurlijk niet altijd WordPress te gebruiken maar het is wel heel makkelijk om te beginnen. Grote bedrijven en websites als http://www.nu.nl hebben webdesigners in dienst en werken niet met WordPress. Ze hebben een website ontwikkelt die volledig naar de eigen wensen is omgezet, wordpress zou in dit geval een aantal nadelen voor ze hebben qua data-requests, en de hoeveelheid artikelen op de website.